Modeller

Anpassa ditt tak efter familjens behov.

Pooltakspecialisten har det största utbudet för dig med krav och specifika önskemål i din poolmiljö. Oavsett vilken modell du väljer har du stora möjligheter att anpassa taket helt efter egna önskningar. Taket levereras sedan färdigmonterat, provkört och måttanpassat direkt hem till dig.

Några saker att tänka på innan du bestämmer dig för modell:

Vill du ha ett högt eller lågt tak?

Kanske vill du ha en bekväm gåhöjd inne under taket, eller så vill du att taket ska göra så lite väsen av sig som möjligt.

Letar du efter riktigt låga tak ska du titta på Z-Line Rada eller Z-Line Luci – två toppmoderna tak som har helt slät styrskena och är extra bekväma att hantera.

Ett mer traditionellt tak med elegant design är Deli som också har en låg profil.
Vill du ha en tuffare, kantig profil väljer du Casablanka. Deli och Casablanka är något högre än Z-Line, vilket ger fler möjligheter till specialanpassning som gaveldörrar eller extra gavellucka. Det kan behövas om du har stege på poolens kortsida.

Ett medelhögt, rundat tak som är extra lämpligt om du bor i snörika områden är populära Klassik. Formen är helt rund, utan platt takparti. Det gör att den mesta snön som faller glider ner längs med väggarna. Höjden varierar, som på alla våra tak, beroende på bredd, men ligger mellan 1,00 m – 1,60 m för största sektionen.

Jessica, Kelly, Orfina och Nicole är relativt höga tak. Beroende på poolens bredd så kan man få gåhöjd under taket. De här taken inbjuder till aktiviteter och en lång badsäsong där man för det mesta har kvar taket över poolen när man badar. Givetvis kan sektionerna skjutas från poolen om man föredrar det.

För våra lägsta tak brukar det normalt aldrig behövas bygglov. Lite beror det på hur nära grannens fastighet din pool ligger, men vad gäller höjden håller sig taken oftast under normen för bygglovskrav.

Väljer du ett lite högre tak ska du alltid kontrollera med kommunens ansvariga (byggnadsnämnden). Kom ihåg att ditt tak inte är en permanent byggnad, utan bara en mobil pooltäckning. Det kan ha en viss betydelse för hur man ser på din ansökan.

Trygg och säker poolmiljö!

Pooltakspecialisten ökar din trygghet i poolmiljön. Vi uppfyller Boverkets föreskrifter om skydd mot olyckor för barn, äldre och djur. Läs mer om trygg och säker utemiljö i Boverkets handbok ”Bygg barnsäkert – i byggnader, på tomten och i utemiljön” ISBN 978-91-86559-98-4